Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu - C.P.C.D. Turnu Rosu


Ce oferim

Clădirea Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilitati Turnu Rosu este construita pe 3 nivele. Spaţiul actual este astfel structurat şi amenajat incat ofera o ambianţă confortabilă, cât mai apropiată de cea familială şi în concordanţă cu prevederile standardelor minime obligatorii privind serviciile pentru protecţia copilului, de tip rezidenţial, pentru copii cu dizabilitǎţi.

Clădirea cuprinde:

  • - 14 garsoniere pentru copii cu dizabilităţi;

  • - spaţii administrative;

  • - bucatarie;

  • - spalatorie;

  • - spaţiu pentru personal.

Toate spaţiile sunt accesibilizate, permiţând mobilitatea şi autonomia copiilor: scări prevăzute cu elemente de siguranţă, pante, uşi cu o lăţime de 110 cm. Liftul exterior are în dotările standard dimensiunea cabinei de 90 x130 cm pentru o persoană în scaun cu însoţitor iar butoanele de comandă sunt inscripţionate in Braille. Holurile au benzi directoare pentru nevăzători, din vopsea epoxidică de culoare albastră amplasate la inălțimea 1.40m. La toate intrările sunt plăcuţe informaţionale cu alfabet Braille. Toate spaţiile sunt reabilitate în conformitate cu standardele minime obligatorii privind serviciile pentru protecţia copilului, de tip rezidenţial. Dintre multiplele imbunatațiri rezultate din proiectul de modernizare enumerăm:

  • - o sală pentru kinetoterapie și activităţi sportive;

  • - un spaţiu cu un oficiu gen bucătărie pentru activităţi de dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă;

  • - cabinet medical dotat cu spaţiu pentru sterilizare şi cu acces la un izolator cu grup social propriu;

  • - o cameră care servește exclusiv vizitelor părinţilor / apartenenţilor copiilor dotată cu o sală de toaletă separată;

  • - spaţii pentru personalul angajat al Centrului.

Dormitor

Dormitoarele sunt pentru 3-4 copii si ofera spatii in conformitate cu necesitatile minimale ale copilului: mobiler individual, pat, dulap pentru haine, masa, scaun, astfel incat sa fie respectate normativele in vigoare.

Camera de zi

Camerele sunt amenajate pentru desfasurarea activitatilor recreative si educative, avand ca dotari masa/ birou, biblioteca, televizor, calculatoare. Toate usile au latimea de 1,1 m, tocurile acestora permitand accesul cu fotolii rulante.

Baia

Spatiile igienico-sanitare au WC, ghiuveta si dus. Toaleta este adaptata si echipata corespunzator, find accesibila si confortabila pentru copiii cu dizabilitati motorii (vas WC adaptat, echipamente de sustinere)

©Copyright Dan H, 2016