Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu - C.P.C.D. Turnu Rosu


Activitati

Dupa cum spunea, la finalizarea proiectului, dl. Ioan Cindrea, Presedintele CJ Sibiu, centrele de plasament sunt menite să contribuie la creșterea calității serviciilor sociale. Azi oferim celor 50 de copii din centru șansa de a-și trăi copilăria în condiții decente. Copiii instituționalizați din centrele de plasament au nevoie de libertatea de a se descoperi pe ei înșiși, au nevoie de bucurie, speranță, dar mai ales, de atenția și afecțiunea celor care au privilegiul de a fi alături de ei. Asigurarea tranziției de la modelul instituționalizat la serviciile sociale la nivel de comunitate după cum recomandă Raportul de Țară al României pentru anul 2015 și Programul Național de Reformă 2015, va avea succes dacă se schimbă paradigma alocării fondurilor destinate beneficiilor sociale, de la cele care tratează efectele sărăciei și excluziunii sociale, la cele care răspund la două provocări esențiale: prevenirea separării copilului de proprii părinți și ca o măsură viabilă și eficientă de combatere a sărăciei, precum și intervenția timpurie pentru a se evita adâncirea crizei socio-economice și marginalizarea socială a familiilor aflate într-o nevoie socială.

Astfel, prin prevenire se stopează numărul copiilor care necesită o măsură de protecție specială, iar în același timp, familia este sprijinită să nu-i mai abandoneze. Până atunci, însă, centrele de plasament sunt o soluție reală și concretă, iar prin intermediul acestui gen de proiecte se aduce un plus de valoare la confortul și calitatea vieții beneficiarilor noștri. "Pe lângă condițiile hoteliere, trebuie să primeze calitatea relației personalului cu acești copii, comunicarea interpersonală, precum și atenția și afecțiunea cu care sunt îngrijiți și tratați, astfel încât fiecare copil să se simtă valorizat, special și unic”. mentioneaza directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan.


  •   S-au achizitionat doua autoturisme,

  • S-au intocmit documentatiile si s-au efectuat lucrarile necesare pentru re-acreditarea Centrului si autorizarea cladirii dupa reabilitare.

  • S-au organizat activitati turistice si culturale, in colaborare cu institutii locale si din judet.

  • Vizita lui Mos Craciun. Articol din ziarul Tribuna click

  • Concert de colinde in Biserica Sf Nicolae din Turnu Rosu in 25.12.2014 - VIDEO

  • Sfintirea picturii din Capela - 18 ianuarie 2105- Articol de pe situl Mitropoliei Ardealului - Click

  • Mos Craciun a venit cu avionul in 2015 - Am vizitat aeroportul din Sibiu Click


©Copyright Dan H, 2016